Arkivat e tag-eve: Arben Ramkaj

Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar QBNF vlerësohet ndërkombëtarisht duke u pranuar si Anëtare Zyrtare e Rrjetit prestigjoz për Paqebërësit Fetarë Ndërkombëtarë

Ditën e sotme me një vendim të Bordit Drejtues, Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar (QBNF) në rajonin e Elbasanit është pranuar zyrtarisht si anëtare e “Rrjetit për Paqebërësit Fetarë Ndërkombëtarë” me seli në Finlandë. Ky është një ndryshim i madh në misionin dhe ndikimin e QBNF në përmirësimin e paqes dhe …

Lexo më shumë »

Censusi, besimi dhe kombi

Nga Dr.Arben Ramkaj Dymbëdhjetë vite pas procesit të fundit, Shqipëria po i nënshtrohet këto javë një Censusi të ri, pra një fotografimi të përditësuar statistikor, që do të ofrojë një përshkrim të detajuar të gjitha aspekteve ekonomike, sociale dhe të jetës në Shqipëri.Në parim, të dhënat e Censusit, synohet t’i …

Lexo më shumë »

Strategjitë kombëtare kundër terrorizmit në Evropën Juglindore/Dr. Ramkaj pjesë e tryezës virtuale të organizuar nga CTED

Dr. Arben Ramkaj mori pjesë sot si folës në tryezën virtuale të organizuar nga CTED. Në këtë takim u diskutua për angazhimin e shoqërisë civile në zhvillimin dhe zbatimin e strategjive kombëtare gjithëpërfshirëse dhe të integruara kundër terrorizmit në Evropën Juglindore. Diskutimet e të pranishmëve në këtë tryezë u përqendruan …

Lexo më shumë »