Kulturë

Besimtarët e Xhamisë ‘Sulejman Pasha’ Dhurojnë Gjak: Akt Solidariteti dhe Humanizmi në Elbasan

Ditën e sotme, një grup prej mbi 40 besimtarësh të xhamisë “Sulejman Pasha” në Elbasan kanë bërë një kontribut të jashtëzakonshëm për shëndetin publik duke dhuruar gjak. Ky veprim është një shembull i vërtetë i solidaritetit dhe përgjegjësisë sociale të një komuniteti fetar. Akti i sjelljes së këtyre besimtarëve shënon …

Lexo më shumë »

Akt solidariteti i vogëlushes Elma Spaho. Frymëzim për një angazhim më të madh në detyrën njerëzore.

Një akt solidariteti ka shkëlqyer në këto ditë festash të fundvitit, kur Elma Spaho, një donatore me zemër të madhe, ka ndihmuar një fëmijë në nevojë me një shërbim terapeutik falas.Me një synim të thjeshtë për të ndihmuar, Elma ka treguar se ndryshimi mund të vijë nga veprimet e vogla …

Lexo më shumë »

Librazhd-Shkollës 9-vjeçare në Zdrajsh i jepet emri i i nderuar i Heroinës së Popullit , Shejnaze Juka

Nëpërmjet një ceremonie madhështore ,Shkollës 9-vjeçare në fshatin Zdrajsh i Njësisë Administrative Orenjë i është dhënë emri i nderuar i Heroinës së Popullit ,Shejnaze Juka.Kjo ceremoni është organizuar me rastin e 80 vjetorit të rënies së saj në luftimet kundër pushtuesve gjermanë në Zdrajsh të Librazhdit. Me rastin e emërtimit …

Lexo më shumë »

Tiranē-Federata e Paqes Universale organizon Konferencën e 3-të Shkencore “Familja,Shoqëria dhe vlerat universale “

Federata e Paqes Universale organizoi në Tiranë konferencën e tretë shkencore mbi familjen “FAMILJA, SHOQËRIA DHE VLERAT UNIVERSALE”.Federata e Paqes Universale në partneritet me Nismën e Akademikëve për Paqe përmbyllën në amibentet e Ambasadës së Paqes në Tiranaë, triadën e konferencave shkencore mbi familjen, që u zhvilluan nga 19 nëntori …

Lexo më shumë »

Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar QBNF vlerësohet ndërkombëtarisht duke u pranuar si Anëtare Zyrtare e Rrjetit prestigjoz për Paqebërësit Fetarë Ndërkombëtarë

Ditën e sotme me një vendim të Bordit Drejtues, Qendra e Bashkëpunimit Ndërfetar (QBNF) në rajonin e Elbasanit është pranuar zyrtarisht si anëtare e “Rrjetit për Paqebërësit Fetarë Ndërkombëtarë” me seli në Finlandë. Ky është një ndryshim i madh në misionin dhe ndikimin e QBNF në përmirësimin e paqes dhe …

Lexo më shumë »