Jeto Shëndetshëm

Studimi tek të rinjtë jep paralajmërimin: Ky sinjal i dërguar nga trupi tregon se jeni në ŗrezik për një sulm në zemër

Nëse tashmë vuani nga presioni i lartë i gjakut, me siguri e matni këtë parametër të shëndetit të enëve të gjakut çdo ditë dhe tani ekspertët paralajmërojnë se duhet bërë sidomos kur ngriheni nga një pozicion ulur ose shtrirë. Personat, presioni i gjakut i të cilëve “kërcen” kur drejtohen ose …

Lexo më shumë »

AKU thirrje shqiptarëve: Mos i konsumoni këto lloj patatinash (Foto)

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit njofton se qytetarët nuk duhet të konsumojnë produktin patatina misri “Natural Organic Tortilla Chips 125 g”. AKU sqaron se pas analizave laboratorike të kryera në Gjermani është konstatuar prani e alkaloidëve atropinë dhe skopolaminë në këto patatina. “Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka ndërmarrë të gjitha masat …

Lexo më shumë »

Vendimi i fundit i qeverisë. Kush dhuron gják shteti do ti paguajë 1 javë pushime, por duhet të plotësojë këto kushte

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu publikoi sot vendimin e fundit të qeverisë në lidhje me dhurimin e gjákut për fëmijët talasemikë në vend. Manastirliu tha se objekt i vendimit janë punonjësit e administratës, të cilët dhurojnë vullnetarisht gják. Sipas vendimit, pritet që të caktohet një kalendar i posaçëm për këta …

Lexo më shumë »