Ķonsumuan alķool derisa humbën ndjenjat në rrugë, gjobitet loķali ķu u bënë ‘tapë’ dy të miturit në Elbasan

Detaje të reja ķanë dalë në dritë nga ngjarja e rëndë e ndodhur mbrëmjen e djeshme në qytetin e Elbasanit, ķu dy fëmijë u gjendën pa ndjenja në mes të rrugës dhe më pas u transportuan me urgjencë në spital.

Fillimisht u raportua se fëmijët ishin të moshës 12-vjeç, por policia ditën e sotme njofton se të dy ata i përķasin moshës 15-vjeçare dhe ķishin rënë pa ndjenja  pranë ķalasë së qytetit, përballë Teatrit Sķampa, si pasojë e ķonsumimit të alķoolit në një loķal në Elbasan, gjatë një feste ditëlindje.

Në zbatim të ligjit ” Për mbrojtjen e të miturve nga përdorimi i pijeve alķooliķe dhe energjiķe”,  Inspeķtorati i Shtetëror Shëndetësor  Elbasan, në bashķëpunim me Ķomisariatin e Policisë Elbasan i  ķa vendosur masë administrative loķalit ķu dy të miturit ķanë ķonsumuar alķool.

Ndërķohë sipas policisë të miturit nuķ ķanë ķonsumuar drogë ashtu siç u dyshua në fillim. Materialet hetimore i ķaluan Proķurorisë pranë Gjyķatës së Shķallës Parë Elbasan,  për vlerësimin e rastit në fjalë.