Fluks virozash tek fëmijët, mjekët: Janë agresive, shkak dhe luhatjet e motit

Vera ka hyrë me një fluks virozash që kanë prekur  në masivitet të vegjlit. Mjekët pediatër flasin për një situatë gati të pazakontë në këtë periudhë  ku numri i vizitave në ditë të cakturaa arrin deri në 30 pacientë për çdo mjek në poliklinikë.

“Temperaturat janë në shifra shumë të larta. Ka probleme me veshët me fytin. Kemi qenë me viroza shumë dominante”- tha Sonila Brati pediatre.

Për mjekët kjo situatë është e pazakontë duke e krahasuar dhe me të njëjtën periudhë të viteve të shkuara.

“Kemi qenë me viroza shumë dominante”- shtoi ai.

Por cilat janë shkaqet që po ndikojnë në sëmundjen e të vegjëlve.

“Shkollat, çerdhet, koha e paqëndrueshme. Virozat kanë qenë në kulm në këtë periudhë”-përfundoi mjeja.

Por ajo çfarë mjekët referojnë është se që prej dy muajsh nuk është izoluar asnjë rast me Covid tek fëmijët.