Vjen lajm i mirë nga Italia, çfarë ndodhi sot në qytetin ku shpërtheu koronavirusi

Për herë të parë pas shpërthimit të koronavirusit, në zonën e Codognonuk u shënua asnjë rast ditën e sotme. “Jemi shumë të lumtur për këtë dhe është një rezultat shumë i mirë”- ka thënë kryetari i bashkisë së Codogno, në provincën e Lodit, në Lombardi.

“Beteja nuk ka mbaruar,  por nëse zbatojmë të gjitha udhëzimet e diktuara nga qeveria, atëherë do të kemi vetëm disa javë sakrificë”, përfundon kryetari i bashkisë.

Rasti i parë më koronavirus në Itali u shënua pikërisht në Codogno, më 22 shkurt, ku u infektua një 38-vjecar i cili për 2 javë nga qenë në reaminacion. Ai ishte pacienti numër nje dhe ende nuk është gjetur pacienti zero.