Skandali i Partisë Demokratike në Elbasan: Dorëheqje në bllok e Kryesisë për Shkak të Kandidatit të Panjohur

Një ditë para zgjedhje për kryetar, Partia Demokratike në Elbasan po përjeton një periudhë të turbullt, pasi kryesia dhe figura të rëndësishme si Kryetari i saj Eugen Isaji dhe Sekretari Zamir Muzhaqi kanë dhënë dorëheqjen në protestë kundër vendimit për të futur në listën e kandidatëve biznesmenin Naim Meta, figura e të cilit është e panjohur përsa i përket kontributit në Parti, krahasuar me figurat e dorehequra.

Sipas informacioneve brenda Partisë Demokratike në Elbasan ky kandidat po mbështetet fuqishëm nga deputetja Flutura Açka e cila gjithashtu u fut candidate për deputete në Elbasan pa patur asnjë kontribut për këtë degë, raporton ElbsaniPlus.

Kjo lëvizje e papritur e deputetes, e cila mbështetet edhe nga kryetari Lulzim Basha ka shkaktuar tensione brenda Partisë dhe për pasojë dorëheqje të shumta.

Në këtë kontekst, është e vështirë të mos theksohet kontributi i z. Eugen Isaji, sekretarit Zamir Muzhaqi dhe anëtarëve të tjerë të kryesisë në suksesin e fundit të Partisë Demokratike në Elbasan. Pavarësisht faktit që dega mori numrin më të lartë të votave në plan kombëtar në zgjedhjet e fundit dhe siguroi 7 anëtarë në Këshillin Bashkiak, ata nuk u falenderuan as u thirrën kurrë nga kryetari Lulzim Basha.

Largimi i z. Eugen Isaji nga Partia Demokratike shënon një moment kritik për këtë parti në Elbasan. Kjo ngjarje e befasishme shënon një shkëputje përfundimtare dhe tregon për tensionet e theksuara në radhët e partisë. Ndërsa detajet vazhdojnë të mbeten të paqarta, duket se situata e brendshme po krijon një ndarje të thellë mes segmenteve të partisë.

Në një moment ku opozita duhet të jetë e bashkuar dhe e fortë përballë sfidave politike, kjo ngjarje në Elbasan shënon një pikëpyetje për stabilitetin dhe unitetin e Partisë Demokratike në nivel lokal dhe të përgjithshëm.