Shqiptari në Romë prek zemrat e italianëve me gjestin e tij “E kam provuar urinë”

Një media italiane i ka kushtuar artikull një shqiptari të quajtur Edmond Prenga. Ai është pronari i një furre në Romë dhe në për shkak të papunësisë dhe varfërisë që mund të përballen italianët, ka vendosur të dhurojë bukë. 39-vjeçari shqiptar ka vendosur të prodhojë bukë në furrën e tij të quajtur “Bon Pan”, për ata që nuk kanë mundësi ta blejnë, duke i varur qeset para furrës dhe një tabelë ku lexon:

Nëse ju nevojitet, kjo është për ju!

Ai shprehet se kjo është zgjidhja më e mirë që ata të mos ndihen në siklet dhe të kenë turp të kërkojnë bukë. E kam provuar urinë. Kur mbërrita në Itali në vitin 1998 nuk kisha asnjë qindarkë. I di mirë këto probleme. Italia më ushqeu mua. Kështu që vendosa t’u lija bukë atyre ne nëvojë se mendova se mund të kenë turp për të kërkuar.

Ne u rritëm me mitin e Italisë kur ishim fëmijë. Në ëndërronim të vinim një ditë këtu. Marrëdhënia e ne shqiptarëve me ju italianët është e fortë. Sot Shqipëria po rimëkëmbet por nuk ka qenë gjithmonë kështu. Mendoj se Edi Rama bëri një gjest që tregoi zemrën e madhe të shqiptarëve për italianët.

Furra e Edmondit kryen shërbime edhe dërgesa në shtëpi. Për shqiptarët që kanë nevojë të telefonojnë në numrin 0645422232.