Shqiptari hero, kush është 25 vjeçari që po ndihmon italianët e infektuar me koronavirus

Një 25-vjeçar shqiptar ka rrëmbyer vëmendjenn e mediave të huaja, për sjelljen e tij në këto të ditë të vështira për Italinë, ku ka shpërthyer koronavirusi. Albi Albino po ndihmon njerëzit në karantinë brenda hotelit Bel Sit në Alassio, pas zbulimit të rasteve të Coronavirus.

“Unë jam me origjinë nga Durrësi në Shqipëri. Unë kam qenë në Itali që nga 2012 dhe fillova të punoj në hotel Alassio menjëherë pas mbërritjes. Përveç një parantezë dy-vjeçare, kam qëndruar gjithmonë në Bel Sit. Unë jam gjithashtu një vullnetar i Kryqit të Bardhë Alassio me vëllain tim, i cili tani është këtu në hotel me mua.

Ne po përjetojmë një situatë të vështirë dhe të papritur. Unë po vazhdoj të bëj sa më shumë që të mundem për të siguruar ata që kanë nevojë. Unë ndihmoj në çdo mënyrë që mundem. Unë nuk jam punonjës tani, unë jam një nga qindra njerëz që janë në karantinën këtu. Unë kurrë nuk kam menduar për shëndetin tim, ka shumë të moshuar këtu dhe shëndeti i tyre vjen i pari“, ka treguar ai.

Presidenti i Rajonit Liguria, Giovanni Toti i ka premtuar të riut shtetësi italiane. Në një postim në rrjetet sociale, ai shkruante se i riu shqiptar tashmë ishte një hero.

“Si kamerier ai zgjodhi të bëhej asistent dhe mbi të gjitha një mik i shumë njerëzve të detyruar të rrinë në karantinë, një pikë referimi në atë kontekst delikat. Në mesin e shumë vullnetarëve që po kalojnë këto ditë për të na ndihmuar të menaxhojmë situatën dhe të kthehemi në normalitet, një falënderim i veçantë i shkon këtij djali që ka treguar forcë, guxim dhe vendosmëri tipike të Ligurianëve: faleminderit Albi, ne do të bëjmë çmos që ju të mund të merrni nënshtetësinë italiane që ju dëshironi aq shumë. Sepse ju jeni një nga ne, një Ligurian i vërtetë. Ejani Liguria, ju keni shumë heronj për t’u mbështetur”, shkrunate ai.

Lidhur me premtimin e bërë, Albi shprehet i lumtur dhe falenderon të gjithë për mbështetjen. “Personalisht, falënderoj ngrohtësisht kolegët e mi, pronarët dhe të gjithë ata që punojnë shumë për ne. Shumë më thërrasin, më shkruajnë dhe më tregojnë afërsinë e madhe. Ata na bëjnë të ndjehemi më pak të vetmuar edhe nëse nuk është e lehtë,” përfundon Albi.