Rilind tradita/ Elbasan, muzeu etnografik organizon kurse për të rinjtë të mësojnë punimet artizanale

Punimet artizanale janë kthyer sërish në modë duke tërhequr në këtë mënyrë edhe vëmendjen e të rinjve.

Edhe pse u duk sikur tradita u zbeh disi, ajo na filluar të rigjallërohet, kjo edhe si rezultat i iniciativave të ndërmarra për rivitalizimin e saj. Në Muzeun Etnografik të Elbasanit prej 4 vitesh organizohen kurse me të rinj të cilët mësojnë traditën e bukur shqiptare.

Me kujtime të bukura edhe nga gjyshet vajzat kanë filluar ta duan qëndisjen, punimet me gjergjef, grepin apo tezgjahun. Prej shumë e shumë vitesh muzeu nuk kishte këtë gjallëri që i japin bisedat gazmore të vajzave dhe fijet shumëmngjyrëshe që enden në gjilpërë.