Përmbytjet/ Pezullohet mësimi në dy shkolla në Elbasan! Rënie gurësh në disa akse, pa drita disa zona

Qarku i Elbasanit është më problematiku! Dy shkolla, në Labinot Fushë dhe në Gramsh nuk ka nisur mësimi në 2 shkolla. Në lumenjtë Shkumbin e Devoll  ka prurje të konsiderueshme si edhe Përroi i Zaranikës. Problem ka edhe në disa zona ku ka mungesë të energjisë elektrike.

Informacioni zyrtar

Gjate nates kemi pasur reshje me intensitet te ulet e mesatar e si rrjedhoje kemi pasur renie guresh, inertesh e aluvionesh ne akset:

Elbasan-Qaf Thane (vendi-Pishkash dhe kthesat e Murrashit)

Cerrik-Gramsh (vendi – Ceruje, Drize)

Gramsh-Kodovjat (vendi – Bratile)

Lumenjte Shkumbin e Devoll  jane me prurje te konsiderueshme, por nuk ka ndryshim nga mbremja e djeshme, por po mbahet ne monitorim ne gjithe pikat e mundshme ku mund te perbeje rrezik.

Perroi i Zaranikes ka pasur prurje te shumta e te vrullshme por pa pasoja. Nje shkolle ne Nj.A Labinot Fushe nuk zhvillon mesim pasi ka demtime te catise e per rrjedhoje futet ujii Brenda, dhe nje shkolle ne Nj.A Kushove, Gramsh pasi prurjet e shumta te perroit perbejne rrezik per kalimin ne shkolle. Furnizimi me energji elektrike ka problem ne disa njesi: Nj.A Lunik, Librazhd, nje pjese tek dogana ne Qaf Thane, Nj.A Kodovjat e Kukur Gramsh, Nj.A Shushice Elbasan dhe nje pjese e qytetit te Belshit. Grupet e punes te OSHE jane ne terren dhe situate mund te ndryshoje shume shpejt.