_autotone

Ildije Xhemali: Poetja që Shkëlqen në Botimin e Poezisë”

Në një event të ngrohtë mbrëmjen e sotme në ambientet e bibliotekës “Qemal Baholli” shkrimtarja dhe poetja Ildije Xhemali promovoi krijimtarinë e saj.

Me një portofol të pasur krijimtarie që përfshin tashmë 9 libra të botuar me poezi, ajo po punon me pasion për të sjellë në dritë librin e dhjetë.

Kjo ngjarje promovuese u organizua në bashkëpunim me klubin e krijuesve letrarë të Elbasanit, nën drejtimin e Elena Xhinës, kryetares së klubit. Ajo dha një perspektivë thelbësore mbi rëndësinë e krijimtarisë së Ildije në literaturën shqiptare dhe veçanërisht asaj Elbasanase.


Përveç miqve, familjes dhe dashamirësve të autorës, në këtë promovim morën pjesë edhe kritikë letrarë, të cilët e vlerësuan thellësinë dhe pasurinë e veprës së saj.

Në fund të kësaj ngjarje të mrekullueshme, Ildije Xhemali bëri një falenderim ndaj familjes për mbështetjen dhe inspirimin që ka marrë gjatë rrugës së saj krijuese.

Me një mision të qartë për të dhënë kontributin përmes poezisë së saj, ajo na inkurajon të ndjekim ëndrrat tona dhe të shfrytëzojmë pasionin tonë për krijimtarinë.

Përveç krijimtarisë së saj të mrekullueshme, Ildije Xhemali është një shembull i aftësisë së një shkrimtareje të përkushtuar për artin e poezisë. Me 9 librat e saj të publikuar, ajo ka arritur të prekë shpirtin e lexuesve me thellësinë dhe emocionet e poezisë së saj.

Librat e saj kanë shpërndarë frymëzim dhe kuptim, duke lënë gjurmët e tyre në zemrat e atyre që kanë lexuar veprat e saj.

Kjo ngjarje promovuese është një kujtesë e fuqishme që krijimtaria e një individi mund të ndikojë thellë në shoqëri dhe të nxisë pasionin e krijimit.

Ajo bën thirrje për vazhdimin e mbeshtetjes ndaj artit dhe letërsisë, duke sjellë dritë në kreativitetin dhe pasionin e shkrimtarëve dhe poetëve të rinj, që shpresojnë të ndjekin hapat e saj në rrugën e suksesit letrar.
Ne presim me padurim të lexojmë më shumë nga shkrimtarja dhe poetja e mrekullueshme, Ildije Xhemali, në botimin e librit të saj të ardhshëm.