Elbasan: Përmirësime Infrastrukturore dhe Energjitike në Njësinë 4

Në Njësinë 4 të Elbasanit, po zhvillohen punime intensive për sistemimin e shesheve të pallateve dhe trotuareve në të gjithë lagjen, duke bërë të mundur që çdo pjesë e saj të jetë e aksesueshme dhe e sigurt për këmbësorët. Kjo nismë është pjesë e një përpjekjeje të gjerë për të përmirësuar infrastrukturën dhe për të rritur cilësinë e jetës për banorët e zonës.


Njësia 4 është përfshirë në një projekt të veçantë për rritjen efiçencës së energjisë në të gjitha godinat e lagjes. Ky projekt e bën Elbasanin qytetin e parë në Shqipëri që ndërmerr një nismë të tillë, si pjesë e iniciativës së 100 qyteteve me Bashkimin Europian. Kjo nismë synon të krijojë një mjedis urban më të gjelbër dhe më të qëndrueshëm, duke përmirësuar efikasitetin energjetik dhe duke reduktuar gjurmën e karbonit.


Kryetari i Bashkisë së Elbasanit shprehet se këto projekte janë thelbësore për zhvillimin urban të qytetit dhe për krijimin e një mjedisi më të sigurt dhe më të shëndetshëm për qytetarët. “Në Njësinë 4, ku po punojmë intensivisht për sistemimin e shesheve të pallateve dhe trotuareve në të gjithë lagjen, duke bërë të mundur që çdo pjesë e lagjes të jetë e aksesueshme dhe e sigurt për këmbësorët,” theksoi ai.


Kjo iniciativë jo vetëm që përmirëson infrastrukturën lokale, por gjithashtu kontribuon në përpjekjet globale për mbrojtjen e mjedisit dhe përballjen me ndryshimet klimatike. Banorët e Elbasanit pritet të përfitojnë nga një cilësi më e mirë jete dhe një qytet më tërheqës dhe të qëndrueshëm.