Eksporti i bimëve medicinale/ Emigranti investon në Belsh, i shet në…

Pas 15 vitesh në emigracion Ilir Shtylla vendosi të kthehet në fshatin e tij në Çepë të Belshit për të investuar në bimë medicinale.

Tregu jo vetëm është i sigurt, por ai tashmë eksporton në Gjermani, Zvicër dhe Amerikë.

Gjatë sezonit të verës Ilirit i duhet të punësojë rreth 40 persona. Ai tashmë ka 10 hektarë tokë e gjitha e mbjellë me Ciani, Kalendule, Mullage, Luledielli, etj.

Zona e Bleshit tashmë ështeë e fokusuar e gjitha në kultivimin e bimëve mjekësore.

Çdo vit Dumrea prodhon rreth 1500 tonë rigon duke përballuar nevojat jo vetëm të tregut vendas, por edhe të eksportit.

Top Channel