Dritë në fund të tunelit: Në fund të Dhjetorit nuk do të dëgjoni më që të flitet rreth Covidit, ja se cfarë pritet të ndodh

Presidentja e Kominsionit Evropian Ursula von der Leyen, në një deklaratë që ka bërë në Palementin Evropian ka folur për ecurin e procesit të vaksinimit. Me tej ajo ka thënë se ka siguruar kontrata me gjashtë kompani vaksinash dhe keshtu qe grupet e parë të rrez. ikut në Evropë do të jenë vaksinuar deri në fund të muajit dhjetor.

“Më në fund ka dritë në fund të tunelit. Komisioni Evropian tani ka siguruar kontrata me gjashtë kompani. Qytetarët e parë evropianë mund të jenë vaksinuar tashmë para fundit të dhjetorit,”-ka thënë Ursula von der Leyen. Gjithashtu, von der Leyen ka paralajmeruar se vaksinat janë shumë të rëndësishme , prandaj i drejtohet shteteve anëtare që duhet të përgatiten tashmë për marrjen e tyre, për të shmangur përhapjen e pand emisë.

“Shtetet anëtare duhet të përgatiten logjikisht për marrjen e qindra miliona dozave. Sepse kjo është bileta jonë si mënyra e vetme për të dalë nga pand emia,” tha ajo.