Dr Arben Ramkaj i ftuar në forumin e 6-botëror në Baku Azerbajxhan.

Dr Arben Ramkaj kryetari i Qendra e Bashkëpunimit Ndër-Fetar QBNF dhe Drejtori Ekzekutiv i Insitutit Shqiptar për dialogun ndërfetar dhe ndërkulturor është i ftuar në forumin e 6-botëror në Baku Azerbajxhan.

Qeveritë, organizatat ndërkombëtare, studiuesit dhe udhëheqësit e mendimit janë mbledhur në edicionin e 6-të të Forumit Botëror për Dialogun Ndërkulturor

Edicioni i 6-të i Forumit Botëror për Dialogun Ndërkulturor, që funksionon nën temën “Dialogu për Paqe dhe Siguri Globale: Bashkëpunimi dhe Ndërlidhja”, është planifikuar të mblidhet nga 1 deri më 3 maj 2024 në Baku, Azerbajxhan. Ky forum, pjesë e “Procesit të Bakut” të iniciuar nga Presidenti Ilham Aliyev në 2008, do të zhvillohet në bashkëpunim me entitete të shquara ndërkombëtare si Aleanca e Qytetërimeve të Kombeve të Bashkuara (UNAOC), UNESCO, Turizmi i OKB-së dhe Bota Islamike Arsimore. , Organizata Shkencore dhe Kulturore (ISESCO).

Objektivi kryesor i Forumit të 6-të Botëror për Dialogun Ndërkulturor është të eksplorojë kryqëzimet kritike midis lehtësimit të dialogut, kornizave bashkëpunuese, efikasitetit të lidershipit dhe dinamikës komplekse të ndërlidhjes, të gjitha në shërbim të avancimit të paqes globale dhe imperativave të sigurisë. Gjatë tre ditëve, një seri seancash plenare dhe panele diskutimesh do të bashkojnë një sërë palësh të ndryshme të interesuara, duke përfshirë zyrtarë qeveritarë, përfaqësues nga organizatat ndërkombëtare, figura të shquara kulturore, gazetarë, aktorë të shoqërisë civile dhe intelektualë nga e gjithë bota, për të diskutuar rreth sfidat e ngutshme globale.
Forumi u hap me fjalen përshëndetse të Presidentit të Azerbajxhanit Z.Ilham Aljev.