Pesë gjërat për jetën tuaj që nuk duhet t’ua tregoni familjarëve

Probleme martesore ose marrëdhëniet. Kur flisni negativisht për partnerin tuaj, familjes tuaj mund ti ketë një kohë më e gjatë për t’i falur ato sesa ju. Të afërmit tuaj nuk kanë të njëjtën lidhje emocionale me atë person. Ndërsa ju mund të jeni në gjendje të falni lehtësisht gabimet e tyre, të afërmit tuaj janë më të shqetësuar për ju.

Kjo mund të shkaktojë tension në marrëdhënien tuaj dhe me të afërmit tuaj. Është më së miri të shmangni tërë situatën. Krijoni dhe mbani problemet e marrëdhënies me veten tuaj

Sekretet e dikujt tjetër. Nëse mendoni se nuk mund të mbani një sekret nga miqtë tuaj, sigurohuni që ta mbani atë përpara se të dëgjoni. Mos dëgjoni një sekret nëse e dini se do t’ia tregoni prindërve, fëmijëve, motrave ose kushërinjve atë informacion. Edhe nëse mendoni se ata nuk do t’i tregojnë askujt, thjesht mbajeni sekretin tuaj.

 Shuma e të ardhurave tuaja. Ndoshta është mirë nëse të afërmit tuaj e dinë gamën e atyre që fitoni në një vit. Ata nuk kanë nevojë të dinë këtë lloj informacioni saktesisht. Ju gjithashtu duhet të mbani lart veten tuaj. Çeshtjet e parave janë një nga problemet më të mëdha në një njësie familjare. Duke shmangur temën e të ardhurave tuaja, ju mund të shmangni disa tema të pakëndshme.

Të afërmit tuaj nuk kanë nevojë të dinë me kë jeni duke fjetur. Ata gjithashtu nuk kanë nevojë të dinë ndonjë nga detajet. Ky është informacion privat mund të përdoret kundër jush ose dikujt tjetër një ditë. Nëse mund të përdoret kundër jush, nuk është e nevojshme që dikush ta dijë. Informacioni për jetën tuaj seķsuale madje mund të ndryshojë mendimin e dikujt për ju. Meqenëse nuk është diçka që të afërmit tuaj duhet ta dinë, është më mirë të shmangni rezultatet e mundshme negative të konfidencës.

Detajet e qëllimeve tuaja. Ka më shumë të ngjarë të keni sukses në qëllimet tuaja nëse shmangni t’u tregoni njerëzve të gjitha detajet. Ndërsa është mirë t’u tregoni atyre se cili është qëllimi përfundimtar, mos u thoni atyre se cili është plani. Sa më shumë detaje t’i mbani vetes, aq më mirë do të jeni.

Edhe pse të afërmit tuaj janë të besueshëm, ata mund të shkojnë tek dikush që nuk është. Nëse detajet e planit tuaj i dalin personit të gabuar, ata mund të bëjnë diçka për të rrëzuar planin. Ata gjithashtu mund të përpiqen të ndryshojnë mendimin tuaj për diçka kur është vetëm vendimi juaj për të marrë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!