2 raste me koronavirus në Elbasan. 23 në të gjithë Shqipërinë.

Shkon në 23 numri i të prekurve me koronavirus në Shqipëri. 
“Ministria e Shëndetësisë: 8 raste të reja me COVID-19, në total 23 raste pozitive 

Nga rastet e reja, 2 janë në Durrës, 2 në Elbasan, 1 në Rrogozhinë dhe 3 në Tiranë.

 • “Gjatë 24 orëve të fundit janë testuar 145 raste për COVID-19 dhe në total janë gjithsesj 298 raste të testuara. Deri në këto momente 23 raste kanë rezultuar pozitiv për COVID-19”. Njoftimi u bë publik gjatë komunimit të përditshëm nga zv/Ministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli. 
  5 prej ndodhen në spitalin Infektiv në Tiranë (3 rastet nga i identifikuari i parë me COVID-19, një rast tjetër, 31 vjeçari me banim në Tiranë, me histori udhëtimi me Italinë dhe një grua 45-vjeçare nga Rrogozhina, me histori udhëtimi me Italinë). Gjendja e tyre deri në këto momente është e stabilizuar. Ndërsa 18 raste të tjera (në total) që kanë rezultuar pozitiv janë të vetëizoluar në shtëpi pa probleme të veçanta.
  Shpërndarja e rasteve të konfirmuara me COVID-19 është si vijon:
  Tiranë – 16 raste
  Durrës – 3 raste (njera prej të cilave ka ndërruar jetë)
  Lushnje – 1 rast
  Elbasan – 2 raste
  Rrogozhinë – 1 rast
  Të gjitha rastet kanë pasur histori udhëtimi me Italinë.
  Sikundër e përmendëm 5 prej këtyre personave nga Tirana dhe Rrogozhina ndodhen të shtruar në spitalin Infektiv. Pjesa tjetër ndodhen të vetëizoluar në shtëpi. 2 rastet e reja të Durrësit janë pacientë që kanë patur kontakt me spitalin (të ndjerën), por nuk kanë shenja të sëmundjes dhe janë të vetëizoluar në shtëpi.
  Lidhur me mjekët dhe infermiërët e Durrësit 50 testet nga kampioni i parë i kryer në Durrës rezultuan negativë. Do të vijojmë me gjurmimin e rasteve.
  Numri i personave në vetëizolim është 18. Numri i personave në vetëkarantimim është 134″, njofton ministria e Shëndetësisë.