Vrasje dhe shpërdorim detyre/ 4 akuzat për ndërtuesit dhe zyrtarët e arrestuar në Durrës

Mediat sigurojnë dokumentin e prokurorisë me akuzat që ka ngritur për ndërtuesit, inxhinierët, inspektorët dhe zyrtarët e tjerë në lidhje me hetimet për shembjen e godinave në Durrës pas tërmetit tragjik. Sipas prokurorisë ka dyshime se këto pasoja, kanë ardhur edhe si shkak i kryerjes apo mos kryerjes së detyrës nga inxhinieret projektues, zbatues, mbikëqyrës dhe kolaudator të këtyre ndërtimeve, si dhe nga veprimet e kryera ne kundërshtim me ligjin nga nëpunësit shtetërorë dhe publik të ngarkuar me kontrollin dhe mbikëqyrjen e këtyre ndërtimeve. “Nga hetimet e kryera deri ne këtë faze hetimore ka rezultuar se ndaj 18 personave te urdhëruar për tu ndaluar ekzistojnë dyshime te bazuar ne prova se kane konsumuar veprat penale te “Vrasjes me dashje”, “Vrasjes ne rrethana te tjera cilësuese”, “Shpërdorimit te detyrës”, “Falsifikimit te dokumenteve”,etj, te parashikuara nga nenet 76,79/dh,248,186/3 te Kodit Penal” thotë prokuroria.