“Tallej nga shokët, sepse s’kishte para e vishej keq”/ Shoku i autorit të masakrës në SHBA: Ja çfarë bëri pak ditë para sulmit

Një mik i Salvador Ramos, 18-vjeçarit që shkaktoi masakër në Teksas të SHBA-ve ka treguar se autori, i ka dërguar mesazhe me armë dhe municione të shumta disa ditë para sulmit.

Miku, i cili nuk donte të identifikohej me emër, tha se ishte disi “afër” me Ramos dhe do të dëgjonte nga ai herë pas here që të luanin Xbox së bashku.

“Ai më dërgonte mesazhe aty-këtu, dhe katër ditë më parë më dërgoi një foto të AR që po përdorte … dhe një çantë shpine plot 5,56 fishekë, ndoshta si shtatë magazina.” Unë thashë, ‘vëlla, pse e ke këtë?’ dhe ai tha: “Mos u shqetëso për këtë,” tha shoku.

Miku tha se Ramos ishte tallur nga të tjerët për rrobat që kishte veshur dhe gjendjen financiare të familjes së tij, dhe përfundimisht u pa më pak në klasë.

“Ai nuk do të donte të shkonte në shkollë … dhe ai thjesht e la ngadalë,” tha shoku. “Ai mezi erdhi në shkollë.”

Ai tha se pas diplomimit ka komunikuar më pak me Ramos. Por çdo disa muaj, Ramos dërgonte një mesazh ose kërkonte të luante Xbox, tha ai.