Studimi fundit: Ky Ilaç kundër insekteve mund të na mbrojë nga Covid-19

Sipas një studimi të ri, ilaçi kundër insekteve mund të shërbejë për t’u mbrojtur nga koronavirusi. Në Britani ekziston një produkt i quajtur Citriodiol i cili mund të vrasë virusin – njoftojnë Shkencëtarët nga Laboratori i Shkencës dhe Teknologjisë së Mbrojtjes (DSTL) “Sky News” ka raportuar se ky produkt përbëhet nga vaji nga gjethet dhe degëzat e pemës së eukaliptit citriodora.

Ministri i Mbrojtjes Jeremy Quin i Britanisë njoftoi se: “Hulumtimet më të fundit të DSTL tregojnë se sprays që përmbajnë Citriodiol, të cilat janë bërë të disponueshme për njësitë e MOD të angazhuar në përgjigjen Covid, mund të vrasin virusin”.

Të parët që e kanë përdorur ilaçin janë forcat e armatosura, ndonëse nuk kanë dalë ende rezultatet e këtij studimi sepse nuk ka asnjë efekt të kundërt. Kompania që prodhon këtë produkt gjithashtu beson se mund të ofrojë mbrojtje kundër koronavirusit të ri.