Shqipëria pa viza në Arabinë Saudite.

Arabia Saudite ka bërë një hap të rëndësishëm në hapjen e dyerve të saj për turistët ndërkombëtarë, duke zbatuar një vizë turistike të re për vizitorët nga 49 vende të kualifikuara, përfshirë Shqipërinë.

E-visa njëvjeçare me shumë hyrje lejon turistët të qëndrojnë deri në 90 ditë në vend dhe të marrin pjesë në aktivitete të lidhura me turizmin.
Kjo mund të ndikojë në rritjen e turizmit në Arabi Saudite dhe në rritjen e bashkëpunimit ekonomik dhe kulturor midis Shqipërisë dhe Arabisë Saudite.

Ky vendim i Mbretërisë së Arabisë Saudite është një dhuratë për kombin shqiptar dhe do të forcojë marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Arabisë Saudite.
Përfshirja e Shqipërisë në listën e vendeve të kualifikuara për të marrë E-visa nga Arabia Saudite është një lajm i rëndësishëm për turizmin shqiptar dhe për të promovuar imazhin e vendit në botë.
Kjo do të ndikojë në rritjen e turizmit midis dy vendeve dhe në rritjen e ndërkëmbimit njerëzor dhe në zhvillimin e njohurive midis dy kulturave të ndryshme.
Kjo dhuratë erdhi si rezultat i punës së shkëlqyer të Ambasadorit Saudit në Shqipëri Faisal Ghazi Ismail Hifzi.