Friday , March 31 2023

Shkurt dhe qartë: Ekspertët shpojegojnë si duhet të veproni që nga dita e 1 e prekjes e deri në fund në ditën e 14.

Për shkak të deshtimit te sistemit shëndetësor, profesionistët e shendetit kanë përgatitur këtë mesazh për njerëzit, në rast se nuk doni të ŗrezikoni të shkoni në spital menjëherë.  Shenjat që shfaqen nga dita e tretë pas prekjes. Faza e parë; Ďhimbje trupi, Ďhimbje në sy, Ďhimbje koke, Të vjella, Diarre, Rrufë ose bllokim i hundës, Djegie në sy, Djegie gjatë urinimit, Ndjenjë e etheve, Fyti i gërvishtur (dhimbje fyti), Eshte shumë e rëndësishme të llogariten ditët e shenjave: 1, 2, 3.

Merrni masa para se të fillojë ethet: Kujdes, është shumë e rëndësishme të pini shumë lëngje, veçanërisht ujë të pastruar. Pini shumë ujë për të mbajtur fytin të thatë dhe për të çliruar mushkëritë.

Faza e 2-të; (Dita e 4-të e 8-të) – Faza Inflamatore.

Humbja e shijes dhe/ose erës, Lodhje me përpjekje minimale, Ďhimbje në gjoks (kafaz i kraharorit), Forcimi i gjoksit, Ďhimbje në pjesën e poshtme të shpinës (në zonën e veshkave). Virusi sulmon mbaresat nervore;

Dallimi midis lodhjes dhe gulçimit: Mungesa e ajrit (gulcimi) është kur personi është ulur – pa bërë asnjë përpjekje – dhe merr frymë; Lodhja është kur personi lëviz për të bërë diçka të thjeshtë dhe ndihet i lodhur. Kërkon shumë hidratim dhe vitaminë C. Covid-19 lidh oksigjenin, kështu që cilësia e gjakut është e dobët, me më pak oksigjen.

Faza e tretë – shërimi; Faza e shërimit fillon në ditën e 9-të, e cila mund të zgjasë deri në ditën e 14-të (rimëkëmbja). Mos e vononi trajtimin, sa më shpejt aq më mirë! Eshte më mirë të mbash këto rekomandime, parandalimi nuk është kurrë teprim!

• Uluni në diell për 15-20 minuta

• Pushoni dhe flini për të paktën 7-8 orë.

• Pini 1 litër e gjysmë ujë në ditë

• Të gjitha ushqimet duhet të jenë të nxehta (jo të ftohta).

Mbani në mend se pH i koronavirusit varion nga 5.5 deri në 8.5. Pra, gjithçka që duhet të bëjmë për të hequr qafe virusin është të hamë më shumë ushqime alkaline, mbi nivelin e acidit të virusit. Të tilla si; Banane, → 9,9 pH Limoni i verdhe → 8,2 pH,  Avokado – pH 15,6, Hudhra – pH 13.2 ? Mango – pH 8.7, Mandarin – pH 8,5, Ananasi – 12,7 pH, Portokalle – 9,2 pH

Advertisement