Rritja e rasteve me Covid-19, Ogerta Manastirliu bën lëvizjen e papritur

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale Ogerta Manastirliu,  ka deklaruar se Spitali Universitar “Shefqet Ndroqi” do të rikthehet në spital COVID2. Duke marrë parasysh rritjen e rasteve me koronavirus dhe pas konsultimit me Komitetin Teknik të Ekspertëve, Manastriliu theksoi gjatë takimit me mjekët e këtij spitali, se, “Shefqet Ndroqi” është i përgatitur për të trajtuar pacientët me COVID19.

“Pas diskutimeve me Komitetin e Ekspertëve në Ministrinë e Shëndetësisë kemi vendosur që së shpejti, brenda pak ditësh, do të rihapim si spital COVID2, Spitalin ‘Shefqet Ndroqi’. Kemi zgjedhur të ndjekim këtë skenar, pra rihapjen e “Shefqet Ndroqnit” si spital COVID2 për disa arsye. Për arsye të kapaciteteve, të infrastrukturës të dedikuar që ky spital ka, të ekipit të specializuar që ky spital ofron dhe eksperiencës dhe ekspertizës që ka fituar edhe përgjatë fazës së parë, kur ky spital ishte i dedikuar për trajtimin e pacientëve me COVID”, tha Manastriliu.