Rregullat e reja që duhet të dini për të udhëtuar tani për në Greqi. Duke filluar nga 15 marsi…

Sipas vendimit të qeverisë Greke deri me datën 15 MARS 2021 do jenë në fuqi këto rregulla. Të gjithë pasagjerët që do udhëtojnë nga Kakavia do bëjnë rapit test në tokën greke. Kush rezulton pozitiv nuk do te lejohet të hyjë në territorin grek. Gjithashtu kush hyn në Greqi nga Shqipëria do duhet të qëndroj 14 dit në karantinë në adresën që ka deklaruar në PLF

Në pikën kufitare të Kakavisë do lejohen të kalojnë 400 persona në ditë. Rapit test do jenë të detyruar të kryejnë dhe shoferat e mauneve dhe kamionëve. Këta të fundin nuk është e nevojshme të kenë PLF dhe test RT-PCR.

Pika kufitare e Kakavisë do punoj nga ora 7.00 deri në orën 19.00

Dokumentacioni që duhet të kenë me vete për të hyrë në Greqi

Ne Greqi lejohen të hyjnë qytetarë grek, qytetare shqiptarë që kanë leje qëndrimi dhe vendbanim të përhershëm ne Greqi. Përveç dokumentacioneve standarte (pasaportë, leje qëndrimi) do duhet të keni këto dokumenta:

Test RT-PCR i bërë deri në 72 ore perpara udhëtimit. Testi duhet të jetë nga laborator të çertifikuar nga Ministria e Shëndetësisë Shqiptare. Testi duhet të jetë në anglisht.

PLF i bërë deri ne 24 ore perpara udhëtimit. PLF duhet të jetë i printuar dhe tja tregoni policisë greke në Kakavi.

Vertetim i tipit B i nëshkruajtur nga juve, ku deklaroni qe udhetoni nga Kakavia per ne qytetin ku banoni. Arsyetimi mund jete qe po udhetoni për në vendbanimin tuaj të përherëshëm. Per punetoret sezonal kete vertetim do ja u nxjerrin punedhenesit tuaj.

Vertetim E1 ku vertetohet vendbanimi i perhershem (për ato qe kanë vendbanim te përhershëm.)