Pasi ta lexoni këtë do e mendoni dy herë/ Pesë gjëra të këqija që do t’ju ndodhin nëse flini me nerva

Janë të shumtë ata që pas një sherri apo një situate intensive nervat e të cilëve janë të tensionuar, zgjedhin të flenë për tu qetësuar. Një taktikë që mund të kapë disa. Por në realitet vetëm kjo taktikë nuk është e mençur. Përkundrazi, gjumi me nerva rrit shanset që të ndodhin gjëra të ndryshme të këqija, veçanërisht në shëndetin tuaj.

Ju keni më shumë nerva

E megjithatë kjo ndodh shpesh. Mendojeni në këtë mënyrë: Me nerva nuk mund të flini menjëherë, ktheheni në shtrat, ndryshoni pozicione, mbani mend arsyen që ju solli në këtë situatë dhe në vend që të relaksoheni, zemëroheni më shumë.

Mund të dëmtojë shëndetin tuaj

Ndoshta nuk ju ka kaluar në mendje, por siç shpjegojnë ekspertët, cilësia e gjumit është e lidhur me shëndetin e njeriut. Emocionet negative lëshojnë hormone të stresit, duke ju bërë më nervoz dhe simptoma të ndryshme negative mund të shfaqen së bashku me të. Për shembull, në planin afatgjatë, mund të çojë në pagjumësi dhe në rastin më të keq mund të çojë në probleme të shëndetit mendor siç është depresioni.

Ju nuk mund të harroni ndjenjat negative

Mbështetja në nervat nuk do të thotë se do të jeni në gjendje të harroni. Përkundrazi, emocionet negative do të vërtiten në mendjen tuaj, madje edhe kur ju bini në gjumë ato mund të “dalin” në formën e një ëndrre ose më saktë të një makthi.

Më keq të nesërmen

Cilësia e gjumit, sidomos gjatë natës, ndikon edhe ditën tjetër. Nëse flini me nerva, do të zgjoheni me nerva ose humor të keq. Dhe kjo gjendje shpirtërore negative ka shumë të ngjarë t’ju shoqërojë gjatë gjithë ditës.

Problem në marrëdhënien tuaj

Ne e dimë në shumë raste grindjesh, veçanërisht ato martesore, duket utopike të thuash se është mirë para se të shkoni në shtrat për të gjetur të dy palët. Është më mirë që marrëdhënia juaj të mos lejojë emocione negative. Jepni shpjegime njëri-tjetrit dhe bëni një armëpushim para se të përkulemi.