OBSH e shpall pandemi situatën e krijuar nga COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) tha sot se epidemia e krijuar nga COVID-19, e cila ka infektuar më shumë se 110 000 njerëz në të gjithë botën që nga fundi i dhjetorit, mund të konsiderohet një “pandemi”.

“Ne vlerësojmë se COVID-19 mund të karakterizohet si një pandemi”, tha drejtori i përgjithshëm i OBSH-së, Tedros Adhanom Ghebreyesus në një konferencë për shtyp në Gjenevë.

”U bëj thirrje të gjithëve që të marrin masa urgjente dhe agresive që nga dita e
parë. I kemi rënë kambanës së alarmit shumë fort dhe shumë qartë”, theksoi ai./