Numri i jeteve te humbura është i pafalshem, mjeku tregon se çfarë po e frikëson më shumë.

Eksperti ishëndetit publik Erion Dasho those se Shqipëria është jashtë kontrollit per situaten kovid dhe për këtë jep edhe arsyet. Ndaj jane momente qe ne nuk kemi qene kurr me pare ne kete gjendje qe ndodhemi. Ai ka thene se: Prej kohësh, mua situata nuk më është dukur nën kontroll.

Të pasurit e situatës nën kontroll vlerësohet, duke parë disa mjedise të caktuara. Në një situatë nën kontroll, siç është në disa vende në Evropë, nuk kemi transmetim të koronavirusit në spitale apo në institucione shëndetësore ashtu siç në Shqipëri konstatohet.

Ne kemi spitale si qendra të transmetimit të infeksionit, administrata apo edhe transporti publik ku nuk zbatohen protokollet e sigurisë. Në këto kushte, unë do ta quaja pandeminë në Shqipëri jashtë kontrolli dhe nën mëshirën e virusit, shprehet eksperti”.

Ai thote gjithashtu se: “Ditët e fundit vihet re një tendencë shumë shqetësuese, vihet re një rritje e numrit të personave që e humbasin jetën. Në 3 ditët e fundit kanë ndërruar jetë 15 persona, me një mesatare prej 5 persona në ditë, po kaq e ka pasur edhe Italia, por e dimë të gjithë se nga vjen Italia, atje ku ka persona me javë të tëra në intubim.

Po ashtu, këto shifra në Itali janë në raport me 700-800 të shtruar, ndërsa ne kemi 5 humbje jete në raport me 120 të shtruar. Kjo tregon se jemi duke bërë diçka jo siç duhet në raport me trajtimin, tha Dasho. Ndaj ruani distancimin social dhe tregohuni vigjilent.