FOTO ArKIVA

Nga sot mbyllet edhe Kapshtica, Greqia shton masat (detajet)

Qeveria greke ka vendosur të zgjerojë masën e mbylljes se kufirit nga ora 23:00 dhe deri në orën 07:00 të mëngjesit,me të gjitha doganat tokësore të vendit. Përjashtim do të ketë vetëm pika kufitare e Promakonës që është njëkohësisht edhe e vetmi pikë hyrëse për vendet e BE dhe atyre ballkanike në Greqi.

Pra, nga sot në mbrëmje në orën 23.00, do të mbyllet edhe Kapshtica, dhe pikat e tjera që lidhin dy vendet,si dhe doganat me Maqedoninë e veriut,Bullgarinë dhe Turqinë.

Sipas zëdhënësit të qeverisë, autoritetet janë të shqetësuara për fluksin e lartë të lëvizjeve nga dhe drejtë vendeve të Ballkanit, për shtetasit që bëjnë pjesë në kategoritë që lejohet të lëvizin, pasi sipas z. Petsas,situata në vendet e rajonit është alarmante.

Gjatë ditëve të fundit në doganën e Kakavijës janë instaluar ekipe të qendrës epidemioligjike të spitalit të Janinës,si dhe mjekë ushtarakë në Kakavijë,të cilët marrin tamponë nga pothuaj çdo udhëtar në këtë doganë. Deri tani numri i të prekurve të evidentuar klinikisht që kanë hyrë në vend nga Shqipëria,është më pak se 5 vetë,por vlerësohet se situata gjatë ditëve më vazhdim,mund të përkeqësohet.

Top Channel