Mos mbani kurrë afër krevatit një gotë me ujë, rrezikon shumë shëndetin tuaj

A keni mbajtur gjatë natës një gotë me ujë në shtrat dhe kur e keni pirë në mëngjes nuk u ka shijuar?

Shija qesharake që ndjeni është në fakt për shkak të një rritje të niveleve acidike të ujit.

Balanca e pH e ujit ulet kur lihet e pambuluar gjatë natës. Uji thith dioksidin e karbonit që e bën atë acid.

Ajo që duhet të tërheq vëmendjen tuaj është rreziku i sëmundjeve të shkaktuara nga uji. Jo të gjitha këto sëmundje shkaktohen kur uji është i ndotur nga jashtë.

Uji është një element i prirur për jetën. Mund të rriten alga dhe baktere kur uji është i papastruar për një kohët ë gjatë. .

Mikrobet nuk konsumohen dhe kalbin ujin. Sidoqoftë, kimia e ujit ndryshon, edhe nëse me një diferencë të vogël. 0.13% shndërrohet në acid karbonik i cili më vonë me siguri formon bikarbonate dhe karbonate. Por kjo nuk e shënon ujin si të pasigurt.

Uji i lënë jashtë në hapësirë është një mikpritës i mundshëm i mushkonjave dhe algave. Uji i mbetur pa u zbuluar brenda shtëpisë tërheq pluhur. Prandaj, është e rëndësishme të vloni ose të filtroni ujin e pijshëm.

Uji nuk duhet të mbahet së bashku me pesticidedhe  kërkon kontejnerë të duhur. Jo të gjitha format e shisheve plastike mund të konsiderohen të sigurta.

Uji i mbetur dhe i pastruar e bën atë të prirur për rritjen e baktereve. Uji në shishe qelqi mund të pakësoje rritjen e tyre për disa ditë, por jo përgjithmonë.

Është e rëndësishme që të pimë ujë të pakontaminuar. Kështu, nëse ju pihet ujë gjatë natës, çohuni vetë dhe mbusheni gotën, mos e lini të mbushur plot tek koka e krevatit.

Nëse përtoni atëhere mbani një shishe tek koka e divatin dhe konsumoni ujë sa herë të dëshironi gjatë natës.