Mister mjekësor! Vendosni sapunin nën çarçaf para gjumit, efekti do t’iu mahnisë edhe juve

Edhe pse kjo zgjidhje është një mister mjekësor, shumë pohojnë se në këtë mënyrë eliminohet ndjenja e pakëndshme gjatë gjumit. Sindroma e këmbëve jo të qeta është një çrregullim neurologjik që na detyron të lëvizim ndërsa flemë. Simptomat themelore të RLS janë nevoja e madhe për të lëvizur këmbët për shkak të një ndjenje të pakëndshme ose të dhimbshme në këmbët tuaja. Përveç kësaj, ka dhimbje barku, ndjesi shpimi gjilpërash në këmbë dhe kruajtje.

Edhe pse kjo situatë nuk është shumë e dhimbshme, mund të jetë shumë zhgënjyese për ju dhe partnerin në shtrat. Pasi që sindroma e këmbëve të shqetësuara shkaktohet nga acidifikimi i muskujve, është e nevojshme të mposhtni acidin. Edhe pse mund të duket e çuditshme në fillim, sapuni gjithashtu mund t’ju ndihmojë.

Vendosni një copë sapuni nën çarçaf, afër këmbëve. Efekti do të jetë i dukshëm brenda një ore, ndërsa do të keni efekt afatgjatë nëse e bëni atë çdo ditë.

Nëse jeni duke pyetur veten se si është e mundur që kjo të funksionojë, dijeni që edhe ekspertët nuk kanë përgjigjen e saktë, por supozojnë se ajo ka lidhje me sapunët, pasi derisa janë të freskët, ata lëshojnë disa nga jonet që kanë një efekt të dobishëm dhe relaksues në këmbët tona.