Mediat gjermane: Depozitat e hidrogjenit në Shqipëri mahnitin shkencëtarët

Në Shqipëri dyshohet për një depozitë të jashtëzakonshme hidrogjeni nën një minierë. Baza janë matjet në minierën e mineralit të kromit, e cila ndodhet në qarkun e Bulqizës, rreth 40 kilometra nga kryeqyteti, Tirana, raporton elbasaniplus.com. Miniera e Bulqizës është një nga minierat më të mëdha dhe më të rëndësishme të kromit në vend. Lënda e parë përdoret, ndër të tjera, për prodhimin e inoksit dhe lidhjeve të tjera.

Hetimet po kryhen nga një ekip i drejtuar nga Laurent Truche nga Universiteti i Grenoble-Alpes. Një studim për këtë temë u botua në revistën Science.