Mbajnë 10 herë më shumë virus se të rriturit; Ja pse te miturit përhapin Covid-19 lehtësisht dhe nuk sëmuren

Me siguri është një lehtësim të dihet se fëmijët rrezikojnë më pak nga infeksioni i rëndë COVID-19 sesa të rriturit, është e rëndësishme të mbani në mend se, ndërsa ata mund të mos shfaqin ndonjë simptomë, ata ende mund të mbajnë (dhe shpërndajnë) mikrobet. Një studim i botuar në Gazetën e Shoqatës Amerikane të Mjekësisë raportoi për fëmijët që po trajtohen në një spital pediatrik në Çikago dhe zbuloi se fëmijët nën moshën 5 vjeç që shfaqin simptoma të lehta deri të moderuara të Koronavirusit në të vërtetë mbajnë nga 10 në 100 herë më shumë të virus se sa  të rriturit.

Kur teshtin, kolliten ose bërtasin, ata përhapin edhe pika të mbushura me embrione.

Një tjetër studim nga Italia (përmes medRxiv), duket se tregon se fëmijët nën moshën 14 vjeç mund të përhapin virusin në një normë ë herë më shumë se të rriturit. Autorët e studimit thonë: “Edhe pse kontaktet e fëmijëve kishin më pak të ngjarë të infektohen … fëmijët kishin më shumë gjasa të infektonin anëtarët e shtëpisë”.

 Duket sikur të gjithë duhet të vazhdojmë të marrim masat e nevojshme paraprake për t’i mbajtur të sigurt fëmijët tanë, mësuesit tanë, familjet tona dhe të gjithë të tjerët.