Ky është numri rekord i të infektuarve gjatë 24 orëve të fundit në Shqipëri. Si asnjë ditë më parë

Situata me koronavirusin në Shqipëri po bëhet gjithnjë dhe më shqetësuese. Burime për Descript bëjnë me dije, se në 24 orët e fundit nga testimet që janë bërë kanë rezultuar 69 të prekur me koronavirus. Që prej hapjes, Shqipëria po pëson rritje të të prekurve me COVID-19, çka ka shqetësuar autoritetet, duke bërë që të vihen në diskutim edhe masat e marra deri tani për përballimin e kësaj pandemie.

Ditët e fundit është shtuar më shumë seç pritej numri i personave të infektuar dhe për rrjedhojë edhe i testimeve për COVID-19. Rritja e numrit të të infektuarve tregon nevojën e kryerjes së testimeve masive në popullatë.

Nevojën për testimet masive e ka ngritur edhe opozita, e cila prej kohësh po kërkon që ky proces të mos jetë më i centralizuar, pra i varur nga shteti. Decentralizimi i kryerjes së testimeve shihet edhe si një domosdoshmëri, pasi shqiptarët nuk do të vazhdojnë të jetojnë të izoluar, e se lidhjet e tyre me botën e jashtme do të vazhdojnë.