Denoncimi i komshinjve i shpëton jetën një gruaje: Besonte tek ringjallja në një trup të përjetshëm. Kishte muaj që refuzonte ushqimin.

Pas tŕagjedisë në Kombinat që tronditi mbarë vendin, banorët e një pallati në Tiranë kanë telefonuar komisariatin e policisë, duke njoftuar se një tjetër grua nuk pranonte të ushqehej prej muajsh. Gruaja në fjalë quhet Vjollca, 52 vjeç dhe fqinjët thonë se dikur ka qenë pjesë e Dëshmitarëve të Jehovait.

Nëna e saj shprehet shumë e shqetësuar pasi e bija, inxhiniere ndërtimi, nuk ushqehet që prej darkës së vitit të ri duke pretenduar se është e sëmurë. Dy kokrra mandarina në ditë ha, dy fije patatinë dhe një çikë djathë edhe ujë. Këto ka ngrënë ajo që tre muaj. Intervista me fqinjë e familjarë është realizuar nga gazetarja Anila Hoxha.

Po pse? – Nuk më hahet thotë. E ëma e Vjollcës tregon se tre vite më parë familja e ndaloi të frekuentonte një grup fetar.Njëri nga fqinjët thotë:

Grupin fetar që ka frekuanetuar unë nuk e di, me gojëdhënat thonë që janë me Jehovain. Nëna e Vjollcës tregon se e ndaloi ajo të frekuentonte një grup fetar ndërsa kujton se një vit më parë dy persona deshën ta takojnë vajzën, por ajo i refuzoi. Ata ishin me pantallona blu dhe me këmishë të bardhë.

E shtrirë në krevat, Vjollca këmbëngul se është sëmurë ndaj nuk ushqehet dhe se pas njoftimit, policia i kontrolloi shtëpinë dhe madje e çuan edhe në spital.

Çfarë ndodhi që e le ushqimin? Vjollca: Jam sëmurë Si e kuptove ti që kishe problem shëndetësor? Vjollca: Jam shumë e sigurt, ky është problem mjekësor A je me dëshmitarët e Jehovait? Vjollca: Jam sëmurë, po ata persona vazhdojnë më kërkojnë, ata janë të interesuar, sepse muhabeti im në një farë mënyre ka marrë zgjidhje

Çfarë problemi kishe ti që prisje zgjidhje? Vjollca: Prisja zgjidhje që të arrija një besim, me ata persona të arrija besimin tim E arrite? Vjollca: Besimi im në një farë mënyre është përhapur, tani ka ngelur te ata persona, se unë e ndjej veten shumë sëmurë. Unë hyra sepse pashë diçka të vërtetë në besimin e tyre, jo plotësisht në atë besimin e plotë që ata kishin, sepse ata besojnë në një farë ringjalljeje të vërtetë, jo vetëm frymore.

Beson te ringjallja? Vjollca: Besoj Që kthehesh bashkë me trupin sërish? Vjollca: Po kthehesh, po në një trup të përjetshëm. Rasti për këtë grua është referuar në Prokurori për të kryer hetime të mëtejshme nëse Vjollca është vërtet sëmurë apo diçka tjetër fshihet pas gjithë kësaj.

Advertisement