Covid-19/ 53 mijë të vdekur në mbarë botën, ja 10 vendet me numrin më të lartë të viktimave

Numri i të vdekurve në mbarë botën nga koronavirusi rritet dita ditës. Europa dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë vendet më numrin më të lartë të vdekjeve nga Covid-19.

Sipas të dhënave zyrtare deri tani numri i vdekjeve në mbarë botën ka shkuar në 53 mijë persona. Më poshtë do të rendisim 10 vendet me numrin më të lartë të vdekjeve.

Renditja vijon si më poshtë:

-Italia 13,915 të vdekur

-Spanja 10,348 të vdekur

-Shtetet e Bashkuara të Amerikës 5,911 të vdekur

-Franca 5,387 të vdekur

-Kina 3,322 të vdekur

-Irani 3,160 të vdekur

-Britania e Madhe 2,926 të vdekur

-Holanda 1,341 të vdekur

-Gjermani 1,107 të vdekur -Belgjika 1,011 të vdekur