Çfarë rusët dinë dhe ne jo? Ja përse shqipëria ka më pak raste me Covid-19

Mjeku Edvin Prifti ka hedhur tezën se radioaktiviteti ndikon në dobësimin e Sars- Cov2. Në një postim në facebook, Prifti shkruan se Evropa Lindore përfshirë Shqipërinë, Hiroshima në Japoni që janë prekur nga shpërthime radioaktive janë më pak të prekura se pjesa tjetër e botës. Nga ana tjetër ai përmend dhe rastet e Kazakistanit apo Polinezinë Franceze që janë vende me poligone atomike dhe që kanë shumë pak raste dhe humbje jetësh.

STATUSI I EDVIN PRIFTIT

Cfare ruset dine dhe ne jo? A mundet qe zjarri i pyjeve ne chernobyl i pese diteve me pare te jete rastesor? Radioaktiviteti eshte rritur 16 here me shume pas djegjes se ketyre pyjeve. Mos valle eshte nje menyre mbrojtese e aplikuar nga autoritetet perkatese?

Si ka mundesi qe ukraina, bjellorusia, moldavia, gjeorgjia dhe ne pergjitjesi e giithe evropa lindore perfshire dhe ne, vende te cilat u preken realisht nga radioaktiviteti i chernobyl jane me pak te prekura nga sarscov2, dhe vɗekshmeria me e ulet? Qe radioaktiviteti inaktivizon viruset kjo dihet tashme.

Mbase vepron edhe tek sarscov2? Mos marrja e masave nga ana e Bjellorusise ka te beje me nje vendim prej te marri nga ana e presidentit te atij vendi apo ka nje shkak real pasi radioaktiviteti nga Chernobyl vazhdon te jete aktiv per dhjetra vjet pas shperthimit?

Mos valle i njejti skenar ka ndodhur edhe ne Japoni pas shperthimit te reaktorit ne Fukushima? Mbase teoria e radioaktivitetit qe e inaktivizon sarscov2 ne gjendje te lire eshte me probabel se teorite e tjera?!

Radioaktiviteti eshte treguar vɗekjeprures aq edhe sherues dhe sherbyes ndaj njerezimit. Ky eshte thjesht nje deduksion personal qe koha do tregoje nese eshte thjesht i tille apo i vertete?! Ose mbase vete radioaktiviteti shkakton mutacione duke sjelle nje forme me te dobet te virusit? Kjo duhet vleresuar! Shikoni ju lutem kazakistani vendi i poligoneve atomike se cfare vɗekshmerie ka? Polinezis france poligoni atomik i France- 0 humbje jetësh. Mbae ejane rastesi por dikushi duhet ti studjoje?!