Ceremonia në Vjenë/ Ja ku do jetë vizita e parë e Ramës si kryesues i OSBE-së

Përgjatë fjalimit të tij në Vjenë, në ceremoninë e marrjes së kryesimit të Presidencës së OSBE-së, Edi Rama zbuloi edhe disa detaje dhe hapa të punës së tij në vazhdim.

Së pari, Rama u shpreh se vizita e tij e parë si kryesues i OSBE-së do të jetë në Ukrainë.

Më tej Rama shtoi:

“Do të ndajmë përvojën tonë për harmoninë fetare. Diplomacia parlamentare,thelbësore për të shkuar te qytetarët tanë. Duhet të përforcojmë platformat e dialogut mepartnerët aziatikë. Shqipëria u përcaktua si vend djallëzor nga lideri Iranian. Negociata e parë është miratimi i një buxheti të unifikuar. Propozimi ynë është aktualist dhe një bazë e mirë për consensus