Çdokush mund të lërë duhanin me teknikat e psikologut rus

Shpesh njerëzit me probleme të caktuara fillojnë të pinë duhan, ata që nuk i kanë zhvilluar aftësitë e tyre të qenësishme dhe nuk e kanë realizuar veten në punën e tyre të preferuar. Njerëzit që nuk patën sukses në dashuri gjithashtu pinë duhan, nuk morën reciprocitet dhe lumturi. Që njeriu të lërë duhanin, duhet të jetë i lumtur, thotë Mihail Litvak, një nga psikologët më të famshëm sot.

Pirja e duhanit është një zakon i keq që shkatërron shëndetin e një personi dhe vetvetes, ndikon në sjelljen, karakterin dhe veprimet e tij. Të gjithë janë të vetëdijshëm për rreziqet e nikotinës, e cila shkakton dëme të pariparueshme për shëndetin. Zakoni i keq i pirjes së duhanit shkatërron sistemin kardiovaskular, sepse ndikon në nivelin e presionit të gjakut.

Enët e gjakut te duhanpirësit shpesh bllokohen, gradualisht kjo ndodh me venat e këmbëve, pastaj të krahëve, gjë që më vonë çon në amputimin e tyre. Sistemi i frymëmarrjes, natyrisht, vuan jo më pak një kollë të vazhdueshme, e cila përfundimisht shndërrohet në bronkit kronik, laringit dhe ndoshta kancer.

Për sistemet e tjera të trupit, pirja e duhanit është gjithashtu e rrezikshme dhe ka efektet e veta anësore. Një duhanpirës mund të zhvillojë probleme me tretjen, të cilat më vonë kthehen në sëmundje të tilla të pakëndshme si ulçera dhe gastriti. Vuan edhe trakti gjenitourinar, çrregullimet në punën e tij sjellin inflamacion dhe çrregullime tek femrat si cistiti, tek meshkujt prostatiti.

Pirja e duhanit është një zakon i keq që shkatërron shëndetin e një personi dhe vetvetes, ndikon në sjelljen, karakterin dhe veprimet e tij. Pirja e duhanit mund të barazohet me varësinë ndaj drogës dhe varësive të tjera.

Metoda e tërheqjes hap pas hapi

Kjo metodë tashmë ka ndihmuar shumë njerëz. Edhe këtu rekomandohet marrja e çamçakëzit, thithja e tabletave, për të kapërcyer ndjenjën e urisë, të shkaktuar nga mungesa e nikotinës. Kushdo që ndjek këto rekomandime do të humbasë shpejt dëshirën për cigare dhe së shpejti do të ndihet më mirë fizikisht dhe shpirtërisht se kurrë.

Suksesi përmes vullnetit

Ata që e vlerësojnë më së shumti pamjen e tyre, dhe ndoshta atraktivitetin e tyre për seksin e kundërt, duhet të mendojnë gjithashtu për këtë: nikotina zbardh dhëmbët dhe gishtat dhe fryma ka erë të pakëndshme. Kush e imagjinon një gjë të tillë, nuk do t’i mungojë vullneti për të hequr dorë nga zakoni i pirjes së duhanit brenda dy javësh. Nëse në fillim ndihemi nervozë dhe nervozë, duhet të dimë se ky nervozizëm është një simptomë krejtësisht normale e përmbajtjes, e cila zhduket pas një kohe.

Një cigare më pak çdo ditë

Shumë duhanpirës të pasionuar tashmë kanë vendosur të heqin qafe pasionin e rrezikshëm duke përdorur metodën hap pas hapi për të lënë duhanin, sipas kriterit: një cigare më pak çdo ditë. Të tjerë preferojnë të kufizohen në një cigare pas vaktit ose të pinë duhan vetëm në mbrëmje. Mundësia tjetër është të pijë një cigare në ditë dhe kështu me radhë derisa ta lërë plotësisht duhanin./abcnews