Bëni kujdes nëse keni vendosur këto maska. Mjeku nxjerr fotot dhe ngre alarmin.

Epidemiologu Ilir Alimehmeti me anë të një statusi në rrjetin social Facebook ka ngritur alarmin lidhur me maskat që përdoren për t’u mbrojtur ndaj virusit. Mjeku ka publikuar një foto ku thekson se cilat janë maskat më eficente ndaj virusit dhe cilat kanë mbrojtje pothuajse zero. Ai paralajmeron qe duhet te jemi te kujdesshem ndaj perdorimit te maskave.

Njëkohësisht Alimehmeti bën thirrje se jo çdo maskë të mbron dhe se duhet të përdoret maska e duhur në momentin e duhur, ose shton ai, lëreni fare. Që ta kemi të qartë! Jo çdo maskë mbron! Maska nuk është dordolec! Përdorni maskën e duhur në momentin e duhur, ose lereni fare atë muhabet! P.s: eficienca ndaj viruseve është linja e parë, shkruan mjeku, duke shpërndarë edhe një foto shpjeguese me maskat