Monday , October 3 2022

Firma i çon aksidentalisht 10.5 mln dollarë në kriptomonedha, gruaja i përdorë për të blerë…

Një firmë dërgoi aksidentalisht 10.5 milion dollarë  në llogarinë e një gruaje në Australi.

Crypto.com dërgoi fondet në llogarinë bankare të Thevamanogari Manivel në maj 2021 kur u përpoq të lëshonte një rimbursim prej 100 dollarësh, por nuk e zbuloi gabimin derisa u krye një auditim shtatë muaj më vonë.

Gruaja e dërgoi shumën e parave në një llogari tjetër.

Një pjesë të parave ajo e përdori për të blerë një shtëpi prej 1.35 milionë dollarësh me pesë dhoma gjumi në Melburn, të cilën Gjykata e Lartë e Viktorias ka urdhëruar tani të shitet dhe paratë të kthehen.

Crypto.com po kërkon gjithashtu 10 për qind interes mbi shumën, plus kostot ligjore, ndërkohë që është bërë një porosi e veçantë për pjesën tjetër të fondeve të dërguara gabimisht.

 “Është vërtetuar se prona e Craigieburn është blerë me fonde që mund të gjurmohen nga pagesa e gabuar dhe nuk do të kishte qenë kurrë në duart e Gangadory nëse nuk do të ishte bërë pagesa e gabuar,” tha gjyqtari James Elliott ndërsa jepte gjykimin e tij.