“1 në 2 persona dalin pozitiv”/ Mjeku shqiptar bën deklaratën e papritur: Jemi vendi i fundit në Europë për..

Situata e pandemise në vendin tone ka dalë tashme jashtë kontrollit. Qytetarë të infektuar që kanë mbushur qendrat shëndetësore, spitale dhe që lëvizin nëpër rrugë. “Jemi një model i Suedisë por në popull jo suedez. Ka shumë njerëz që nuk e dinë se janë pozitiv”, tha Ilir Alimehmeti. Epdiemiologu Ilir Alihmehmeti thekson se duhet të kalojmë në survejancë aktive, duke kryer më shumë testime për ta frenuar

“Jemi vendi i fundit në Evropë për testime. Ndërkohë që vetëm kështu ndërpritet zinxhiri i infektimeve.”, tha ai. Duke i konsideruar pothuajse inekzistente masat e ndërmarra deri më tani Alihmehmeti e shikon më shumë problematike situatën në rrethe si Fier ,Vlorë e tjerë sesa në Tirane. Ndaj një mbyllje pak javore sipas tij do të kishte vlerë vetëm nëse jemi shumë afër vaksinimit të popullatës.

“Në Fier 2 në 3 persona dalin pozitivë. Në Vlorë më shumë se 1 në 2 del pozitiv”, tha ai.