WhatsApp së shpejti vjen me një veçori të re. Ja për çfarë bëhet fjalë

Aplikacioni WhatsApp, në pronësi të Mark Zukenberg po punon për të prezantuar një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të rrisin privatësinë e bisedave të tyre.

Siç parashikohej nga faqja WabetaInfo, klienti i mesazheve Meta-Facebook së shpejti mund të lançojë opsionin e ‘kyçjes së bisedës’.

Me këtë, përdoruesit do të kenë mundësinë të kyçin një bisedë të vetme, e cila mund të lexohet vetëm me hyrjen me gjurmë gishtash.

“Për të mbrojtur privatësinë tuaj, një bisedë e kyçur nuk mund të hapet pa gjurmë gishtash ose kod kalimi. Gjithashtu, nëse dikush përpiqet të hyjë në telefonin tuaj dhe nuk arrin të sigurojë vërtetimin e nevojshëm, do t’i kërkohet të pastrojë bisedën për ta hapur atë”, shpjegojnë nga kompania.

WhatsApp do të fshehë bisedat e zgjedhura nga përdoruesi, duke i bërë ato të palexueshme për sytë kureshtarë. Deri më sot, tashmë është e mundur të bllokohet i gjithë aplikacioni me një kod personal ose gjurmë gishtash, por metoda e identifikuar nga WabetaInfo prezanton një nivel shtesë mbrojtjeje të aplikuar për bisedat e zgjedhura.

Funksioni mund të aktivizohet drejtpërdrejt nga menyja e informacionit të bisedës, si me kontaktet individuale ashtu edhe ato në grup.

Të gjitha bisedat e etiketuara si ‘të fshehura’ do të jenë të dukshme vetëm duke hyrë në këtë faqe specifike dhe do të hiqen nga lista e historikut që shfaqet kur hapet klienti.

Megjithatë, teknikët e WabetaInfo raportojnë se fotot dhe videot në bisedat e bllokuara nuk do të ruhen automatikisht në galerinë e smartfonëve, siç është rasti për bisedat tradicionale.