Vendosni një pikë mjaltë në kërthizë para se të flini dhe do të mahniteni nga rezultati

Vendosja e një pike mjalti para gjumit në kërthizë mund të shërojë deri në 35 sëmundje.

Mjalti dhe kërthiza

Vendosja e një pike mjalti para gjumit në kërthizë (dhe nëse dëshiron i shton një pikë xhenxhefil) duke e izoluar me një likoplast për të evituar fërkimin me rrobat, mund të shërojë deri në 35 sëmundje, siç janë presioni i lartë dhe i ulët i gjakut, dhembjet në të gjitha pjesët e trupit, kapsllëku, diarreja etj.

Ndër disa gjëra që i përkasin lashtësisë dhe që duhen përdorur intensivisht sot, janë mjalti, vaji i ullirit dhe disa të tjera.

Ndalemi te mjalti, me fuqi të jashtëzakonshme kurative dhe efekte pozitive të gjithanshme.

Njihuni me 26 veti që sjellin veç dobi, duke përdorur këtë “kurë” të vërtetë që vjen nga bletët:

1. Duke pirë mjaltin e shkrirë në ujë, të gjitha njollat e zorrëve do të zhduken.

2. Ngrënia e rregullt e mjaltit ndihmon në përforcimin e kujtesës si dhe forcon trupin fizikisht.

3. Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ngrohtë, ndihmon kundër diarresë.

4. Nëse mjalti pihet i tretur në ujë të ftohtë, ndihmon kundër kapsllëkut.

5. Me përdorimin e mjaltit pastrohet gjaku dhe lehtësohet qarkullimi i tij nëpër trup.

6. Mjalti është ilaçi i vetëm për shërimin e rrahjeve të shpejta e të shpeshta të zemrës (takikardia).

7. Mjalti krijon lehtësim të organizmit, ndërsa sheqeri e rëndon atë. Kur ju përdorni sheqer, rrezikoni sëmundje si diabeti, kurse kur hani mjaltë, i sillni dobi trupit.

8. Mjalti që pihet i nxehtë, për 7 minuta përzihet me gjakun, ndërsa i ftohtë për 20 minuta.

9. Kur hahet mjalti, lukthi punon në rregull dhe nuk nevojiten medikamente për të ndihmuar përpunimin.(Lukthi është një organ muskulor i cili gjendet në pjesën e sipërme të barkut. Ky organ gjendet nën diafragmën dhe në pjesën e majtë të mëlçisë).

10. Mjalti largon dhembjet në sy, duke e fërkuar me gisht të pastër syrin.

11. Për anemikët, mjalti është “bombë” gjaku që ndikon aq mirë.

12. Për dhembjet e eshtrave (kockave) ngrënia e mjaltit është ilaç i padiskutueshëm.

13. Të sëmurët nga verdhëza, në qoftë se në mëngjes dhe mbrëmje hanë mjaltë, për 15-20 ditë do të shërohen.

14. Mjalti largon ngërçin e nervave.

15. Mjalti ndihmon në rritjen dhe zhvillimin e fëmijëve.

16. Personave që janë nervozë, si dhe atyre që kanë gjendje gjumi, mjalti u ndihmon për t’u qetësuar.

17. Kush ha mjaltë nuk mund të vuajë nga kapsllëku dhe as që mund t’i krijohen hemorroidet.

18. Nëse mjalti tretet në qumësht të ngrohtë, zhduken parazitët e zorrëve.

19. Nëse mjaltin e lyeni mbi material të nxehur dhe atë e vendosni mbi qafë ose në gjoks, dhembjet e fytit menjëherë largohen. Kjo bëhet kur kemi ndezje të bajameve dhe anginë (një simptomë e sëmundjes koronare të zemrës).

20. Nëse një sasi e caktuar e mjaltit përzihet me vishnje dhe shpëlahet fyti disa herë në ditë, menjëherë era e keqe nga goja do të largohet.

21. Mjalti përdoret për shërimin e plagës së qelbëzuar. Një plagë e tillë duhet të lyhet menjëherë me mjaltë, ndërsa të sëmurit i duhet dhënë që të hajë 10-15 herë. Shpejt do të vërehet përmirësimi.

22. Mjalti ndërpret dhimbjet e stomakut.

23. Plagët e zorrëve dhe të lukthit, mjalti i shëron shumë shpejt. Gjatë një jave duhet ngrënë deri në 4 kg mjaltë. Nëse po kaq hamë edhe për tri javë, që të bëhet një muaj, nga ulcera e stomakut nuk do të ngelet asnjë shenjë. Dr.Kolosau thotë: “Personalisht e kam provuar në 97 pacientë dhe në fëmijën tim dhe kam fituar 100 % rezultate pozitive”.

24. Nëse dhembjet e shpinës dhe shpatullave, vendet ku ndjehet dhembja, i lyejmë me mjaltë e mbi të vëmë piper pluhur, të shtypur, dhembjet menjëherë largohen.

25. Mjalti i bletës është ilaç kundër reumatizmës. Kohë pas kohe duhet lejuar që bleta t’i kafshojë vendet e prekura nga dhembjet reumatike.

26. Fëmijët që urinojnë në shtrat duhet të hanë mjaltë dhe kjo sëmundje do t’u ndërpritet.