Pse meshkujt nuk preferojnë ta bëjnë lidhjen publike? Këto janë 10 arsyet

Ndonjëherë burrat duan ta mbajnë një marrëdhënie private, veçanërisht në fillim. Por para se të supozoni se kjo është negative, dijeni që gjërat nuk janë gjithmonë ashtu siç duken. Ndër arsyet pse ata pëlqejnë t’i mbajnë marrëdhëniet private mund të jetë shqetësimi për miqtë dhe familjen dhe nevoja për t’i bërë të gjithë të lumtur.

1. Ai nuk do që miqtë e ndërsjellë të dinë ende diçka për lidhjen.

Shumë djem nuk duan të ngacmohen nga mendimet e të tjerëve. Kur bëhet fjalë për miqtë e ndërsjellë të një çifti, ata mund të fillojnë të bëjnë shumë pyetje për gjëra private që mund të përfundojnë duke mërzitur të dy partnerët në marrëdhënie. Mënyra më e mirë për të trajtuar situatën është të jesh i durueshëm dhe të presësh pak para se t’i tregosh ndokujt për marrëdhënien dhe ta njoftosh kur gjërat të jenë më serioze. Nëse këta njerëz janë miq të vërtetë, ata me siguri do ta aprovojnë!

2. Ai është i shqetësuar për miratimin e familjes së tij.

Nëse ai vjen nga një familje tradicionale ose ka prindër që kanë ide shumë të sakta se me kë duhet të lidhet, ai mund të dëshirojë të presë përpara se t’i tregojë për marrëdhënien. Komunikimi është thelbësor në këto raste: përpiquni të gjeni mënyrën e duhur për t’iu qasur familjes dhe për të kuptuar vizionin e tyre.

3. Ai mendon se marrëdhënia është më interesante nëse mbahet sekrete.

Kjo mund të jetë një mënyrë për t’i shijuar gjërat edhe më shumë për pak kohë!

4. Ai nuk është i sigurt për ndjenjat e tij.

Burrat mund të jenë po aq të pasigurt sa gratë, veçanërisht kur bëhet fjalë për ndjenjat dhe marrëdhëniet e reja. Koha është e rëndësishme: ai do të kuptojë shpejt nëse është dashuri e vërtetë apo jo.

5. Çifti ka miq të përbashkët dhe është i shqetësuar për të ndarë lajmin e lidhjes me grupin.

Nëse ata ishin miq në fillim dhe pastaj bëheshin çift pa i thënë askujt, ai mund të shqetësohet për mënyrën sesi kjo do të ndikojë në marrëdhëniet e brendshme brenda grupit të miqve. Por të gjithë e dinë që miqësia e vërtetë mund të kapërcejë çdo gjë!

6. Ai sapo i dha fund një marrëdhënieje tjetër dhe është shumë shpejt.

Nëse ky është rasti, mund të ketë më shumë se një arsye specifike pse ai dëshiron ta mbajë sekret marrëdhënien:

Ai nuk dëshiron të lëndojë ndjenjat e tij të dikurshme, pasi ato sapo u thyen.

Ai dëshiron të mbrojë të dashurën e tij aktuale nga çdo negativitet nga kjo ish-marrëdhënie.

Ai ende mund të ketë ndjenja për ish-in dhe mendon se ndoshta mund të kthehen së bashku në të ardhmen e afërt.

Në këtë lloj situate, mënyra më e mirë për të trajtuar gjërat është të hetoni arsyetimin e tij me kujdes pa ushtruar presion mbi të.

7. Ai ka frikë se dikush mund t’i marrë të dashurën.

Një nga arsyet e fshehta mund të jetë xhelozia. Nëse një djalë është me të vërtetë i dhënë pas të dashurës së tij, ai mund të mendojë se disa nga miqtë mund ta ‘gjuanin’. Besimi është një element i rëndësishëm i një marrëdhënieje. Ai duhet të jetë i sigurt se është i vetmi për këtë vajzë, dhe vetëm atëherë ai do t’i tregojë botës.

8. Dikush në grupin e tij të miqve ka ndjenja për të.

Kjo mund të ndodhë në çdo grup. Kjo mund të jetë arsyeja që një djalë të dojë ta mbajë private lidhjen që të mos prishë ekuilibrin e grupit ose të dëmtojë mikun. Nëse marrëdhënia është serioze, kur të vijë koha, ai do të jetë i hapur për të me të gjithë miqtë dhe nuk do të ketë asnjë problem.

9. Ai nuk dëshiron të dëgjojë mendimet e njerëzve të tjerë për të.

Disa djem janë me të vërtetë privatë dhe nuk kujdesen për gjykimin dhe mendimet e njerëzve të tjerë. Ata mendojnë se mënyra më e mirë për të trajtuar marrëdhënien është ta mbash atë private për të shmangur bisedat dhe diskutimet e panevojshme. Në këtë rast, ai mund të mos jetë plotësisht gabim: privatësia është një pjesë e rëndësishme e një marrëdhënieje. Për këtë arsye, ndoshta gjëja e duhur do të ishte thjesht t’ua thuash miqve të ngushtë dhe anëtarëve të familjes.

10. Ai ka frikë të prishë reputacionin e tij nëse braktisen.

Pamja publike është e rëndësishme për shumicën e burrave, veçanërisht për ata që kanë një karrierë të spikatur ose që janë të njohur. Për këtë arsye, ata mund të kenë frikë të prishin reputacionin nëse braktisen nga një vajzë. Nga këndvështrimi i femrës, kjo mund të duket marrëzi, por vajzat duhet të përpiqen ta kuptojnë këtë arsyetim dhe të kuptojnë se nëse marrëdhënia është serioze, nuk ka nevojë të fshihet.