Pëllumb Pipero del kundër Ramës: Hiqi gjobat, shqiptarët janë gjobitur nga…

Mjeku Pëllumb Pipero është bërë pjesë e emisionit “Historia ime” në Tv Klan, ku ka folur për rëndësinë e mbajtjes së maskës dhe është shumë dakort që ajo të mbahet edhe në ambiente jashtë, duke parë situatën e rëndë që Covid-19 po shkakton në Shqipëri. Sipas tij njerëzit duhet të kenë mirëkuptim dhe të kuptojnë se maska është i vetmi mjet që na mbron dhe se duhet ta bëjmë mënyrë të jetesës.

Pipero shprehet se për të vetmen gjë që nuk është dakort, janë gjobat. Ai i drejtohet Ramës që të heqë gjobat sepse shqiptarët janë gjobitur boll nga natyra, nga dy tërmetet e pandemia, prandaj kjo është e tepërt.

“Kur kam thënë që maska duhet të bëhet e detyrueshme unë në këtë situatë kam qenë dhe jam kundër çdo gjobe sepse ne shqiptarët boll jemi gjobitur nga natyra, dy tërmete dhe pandemia. Ne duhet të mësohemi të respektojmë çdo rregull dhe ligj që vjen sepse historikisht shqiptarët janë lidhur pas fjalës dhe jo pas normave administrative. Do ishte e më e pranueshme në opinionin tim një aleance mbarë kombëtare, specialist dhe qytetarë, qytetarë dhe institucion që të mirëkuptohemi dhe të biem dakort që maska është mjeti më mbrojtës deri tani dhe duhet të bëhet pjesë e jetës sonë dhe ta bëjmë mënyrë jetese.