Kujdes/ Këto janë dhuratat që nuk duhet të bëni për festa, sjellin fatkeqësi


Festat e fundvitit vijnë së shpejti, kështu që  me siguri po mendoni se çfarë t’i dhuroni njerëzve tuaj të dashur.

Kur dilni për të blerë dhurata për të dashurit tuaj, mbani mend se ka gjëra që nuk duhen dhuruar pasi tërheqin energjinë negative në jetën e atij/asaj që do t’ia jepni.

1. Objekte të mprehta

Gërshërë, thika dhe objekte të tjera të mprehta si magneti tërheqin energji negative. Ju mund t’i blini ato për veten tuaj, por si një dhuratë për të tjerët, ende jo.

2. Pasqyra

Besohet se magjia është bllokuar në pasqyra dhe për këtë arsye ato nuk duhet të blihen si dhuratë. Me sa duket, pasqyrat e dhuruara sjellin telashe në jetën e atij që i merr ato.

3. Enët

Nëse doni t’i dhuroni një tenxhere ose filxhan dikujt, vendosni një monedhë në secilën tenxhere. Enët e zbrazëta sjellin varfërinë.

4. Orë

Mjekët kinezë besojnë se të pranosh një orë si dhuratë do të thotë të fillosh llogaritjen deri në vdekje. Ata gjithashtu besojnë se një orë e dhuruar shkakton një ndërprerje në marrëdhënie.

5. Portofol

Ashtu si me enët, portofoli nuk dhurohet bosh. Nëse dhuroni një kuletë të zbrazët, tërhiqeni nga varfëria ose humbja e portofolit, parave, sendeve të vlefshme .

6. Perlat

Perlat e dhuruara besohet se sjellin sëmundje dhe humbje në shtëpi. Perlat janë një simbol i lotëve të jetimëve dhe të vejave, kjo është arsyeja pse besimi në adhurimin e perlave erdhi në ekzistencë.

7. Shami ose shall

Ato sjellin telashe dhe njerëz të këqij në jetën e atij që merr këtë dhuratë.

8. Kujdes me librat

Ju mund t’ua jepni miqve dhe të afërmve, por jo bashkëshortit tuaj. Besohet se kjo dhuratë në martesë mund të tërheqë tradhtinë. Pavarësisht nëse jeni paragjykues apo jo, kur blini një dhuratë për një person të dashur, mbani mend këtë gjë – ajo që jepet nga një zemër e pastër dhe dashuria, nuk mund të sjellë me vete mjerim./abcnews.al