Këshillë nga një nënë beqare: Ndaloni së bleri këto 3 gjëra dhe do të kurseni shumë para

Një nënë beqare, ka dhënë disa këshilla se si ajo ia doli të kursejë mijëra dollarë, në muaj vetëm duke shmangur blerjen e tre gjërave.

Rroba të reja

E para gjë që bënte, kjo nënë sapo merrte rrogën ishte blerja e rrobave të reja. Ajo harxhonte 200 deri në 300 dollarë në muaj. Sapo ndaloi së bëri këtë veprim, ajo ia doli të kursejë 1900 dollarë në 3 muajt e parë.

Ushqimet

Hapi i dytë ishte të kursente para, duke mos shpenzuar së tepërmi për ushqimet. Ajo planifikonte çdo vakt që do të gatuante në shtëpi, dhe nuk blinte asnjë gjë tjetër përveç këtyre produkteve. Ajo kurseu 3200 dollarë, vetëm duke shmangur darkat jashtë dhe duke iu përmbajtur këtij rregulli.

Markat

Zakonisht ajo blinte vetëm veshje apo produkte ushqimore që ishin të markave të njohura. Por me rregullat e reja, ajo ndaloi së bëri më këtë veprim. Ajo filloi të blinte produkte të markave të ndryshme, që nuk ishin domosdoshmërish të njohura. Për më tepër ajo mblodhi të gjitha kuponët, për çdo shërbim apo produkt të blerë, kështu kishte sërish mundësi të rishikonte mundësitë për të kursyer sërish.

Për tetë muaj ajo arriti të kursente 5500 dollarë. Kështu nëse keni ndërmend të kurseni merrini parasysh këto këshilla./Ldritare.net