Ka diçka që i tërheq gratë më shumë se gjithçka tjetër tek një mashkull. Mesojeni tani

Ti mund të jesh Tom Hardy, por nëse nuk je zemërgjerë me kamerierin që po të shërben, nuk do t’i hysh për shumë gjatë në sy vajzës tek tavolina përballë! Referuar studimeve të fundit, ka diçka që i tërheq vajzat më shumë sesa thjesht një fytyrë apo trup i këndshëm: burrat altruistë!

Në një përfundim të tillë ekspertët arritën në fund të eksperimentit. Ata i treguan vajzave fotografi të meshkujve të ndryshëm të shoqëruar me përshkrimin e sjelljes së tyre në situata të ndryshme: përshembull, nëse do i blinin apo jo sandëich një të pastrehu apo nëse do ndihmonin apo jo një fëmijë që po mbytej).

Rezultatet treguan se shumica prej tyre preferonin meshkujt altruistë. Kjo preferencë ndikonte edhe tek preferenca për tërheqjen fizike. Sigurisht idealja do të ishte një burrë altruist dhe fizikisht tërheqës, por nëse do të duhej të zgjidhnin një partner për një lidhje afatgjatë, gratë preferuan një burrë altruistë dhe jo fizikisht të bukur në krahasim me një burrë tërheqës, por që s’e zotëron këtë tipar.

Duke marrë parasysh natyrën e grave dhe nevojën për siguri dhe qëndrueshmëri një tipar si altruizmi tek partneri i jetës vlen shumë më tepër sesa një fizik i këndshëm!

Burimi: Independent