Ka 13 vjet që punon në Itali, ky është djali nga Librazhdi në frontin e pare. Emri

Ky është Kliton Osmerija, një prej infermierëve që ndodhet në ‘vatrën’ e Covid-19 në Itali, si pjesë e misionit humanitar të përbërë nga 10 mjekë e 20 infermierë që u nisën nga Shqipëria në ndihmë të shtetit fqinj. Klitoni për mëse një muaj është angazhuar në frontin e parë të emergjencës shëndetësore duke bërë edhe dy apo tre turne për të përballuar situatën dramatike që po kalon sistemi shëndetësor italian. Për këtë ka shkruar eshe vetë deputeti I Qarkut Elbasan, njëkohësisht edhe kryetari i grupit parlamentar të PS, Taulant Balla.

Balla shkruan:

Personazh: Kliton Osmerija nga Librazhdi, ka mbaruar Universitetin Zonja e Keshillës së Mirë, dega infermieri. Në 2010 ka përfunduar studimet Master pranë Univeritetit Tuscia mbi “Menaxhimin e organizatave komplekse” dhe prej me shumë se 13 vjetësh jeton dhe punon ne Viterbo të Italisë ku ushtron profesionin e infermjerit ne spitalin Nuova Santa Teresa. Për shkak të situatës tejet tragjike që po kalon vendi pritës Italia, Klitoni për mëse një muaj është angazhuar në frontin e parë të emergjencës shëndetësore duke bërë edhe dy apo tre turne për të përballuar situatën dramatike që po kalon sistemi shëndetësor italian.